Музей на хляба и традиционните храни
Overview
Музей на хляба и традиционните храни е продължение на проектите „Академия Кулинарен историк“ и „Хлебна къща Копривщица“, реализирани от фондация „Национален тръст за съхранение на културното и историческо наследство България“ . Музеят е отворен на 4 юни 2016 година в град Копривщица.
Музей на хляба и традиционните храни представлява работилница, в която със стари инструменти и приспособления нагледно се демонстрира производството на домашен хляб от смилането на зърното до неговото изпичане. Тази част от дейността му е ориентирана към деца с организирано с предварителна заявка посещение.
За приготвянето на местни традиционни хлебни изделия са привлечени майстори измежду утвърдени в града професионални и битови специалисти от град Копривщица.
През 2017 година музеят е сред основните организатори на празниците в околностите на тракийското светилище Кулата.
Recommended
- Парк Кулата
- Гъркова къща
- Възрожденски храм „Свети Николай
- Къща-музей Георги Бенковски
- КЪЩА-МУЗЕЙ ТОДОР КАБЛЕШКОВ
- музей Лютова къща
- Къща Музей Димчо Дебелянов
- Пътека на здравето